Razno > Ostale teme o teraristici

SnakeBayts Tv

(1/1)

xkovax:
Evo ovako prvo se ispricavam ako je tema na krivom mjestu, i u tom slucaju neka je moderatori premjeste.. Posto nisam nasao nista vezano uz ovo zanima me dali je itko narucivao zmiju od njih ili opcenito iz amerike? Zanima meto posto sam vidio da je neko iz engleske narucio zmiju preko njih, puno su jeftinije i morfovi su fenomenalni i raznoliki.... eto pa da vidimo sta vi kazete.... usput ako netko nije pogledao njihove emisije na youtubu neka pogleda poucno je barem za mene....  :smil42c642f95f382:

blacid:
Kada se naručuje paket izvan EU, prvo ide na carinu gdje se otvara i procjenjuje (sve iznad 160kn se carini). Ne znam točno kakva je procedura oko uvoza, ali pretpostavljam da moraš imati dozvole i veterinarski certifikat, čak postoji mogućnost karantene, u protivnom kršiš zakon....

xkovax:
svejedno vjerujem da je isplativo a i sviđa mi se da za te novce dobiješ što želiš... neznam di se raspitati o tome??

blacid:

--- Citat: xkovax - Rujan 08, 2014, 00:47:08 prijepodne ---svejedno vjerujem da je isplativo a i sviđa mi se da za te novce dobiješ što želiš... neznam di se raspitati o tome??

--- Kraj citata ---

Ovdje se ne radi o isplativosti (carina i troškovi su cca 35% vrijednosti pošiljke), već o dozvolama koje su potrebne za uvoz, o tome se trebaš raspitati. Probaj na www.mzoip.hr i www.mps.hr .

Grozota:
Po meni nema smisla naručivati izvan EU. Realno sve što postoji na tržištu se da nabaviti i u EU.

Naši ti nabiju još carinu i sve moguće dodatke, dobit dozvole je lutrija u ministarstvu zaštite okoliša a karantena je mjesec dana ... I da imaš i vremena i novaca na dozvole ( ako ih je uopće moguće nabaviti - zavisi o životinji ) + karantena traje 2 mjeseca sve minimalno

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju