Tema: Euscorpius italicus POMOĆ  (Posjeta: 4713 )


Offline Paloco

  • Junior član
  • **
  • Postova: 30
« : Rujan 21, 2015, 19:36:58 poslijepodne »
Danas mu idem dat jest nakon što već par dana odbija hranu i skužim da nema bodlje(?) na vrhu repa te da mu je na tom sada tupom vrhu repa neki kao bijeli prah, ali primjetio sam ja to oko bodlje vec kada sam ga dobio od uzgajivaca, pa sam mislio da je to normalno jer je bilo minimalno vidljivo. Savjeti?
RIP Aziz "Zyzz" Shavershian 24.3.1989.-5.8.2011. Son of Zeus, Brother of Hercules, Father of Aesthetics <3

Offline Bruno

  • Senior član
  • ****
  • Postova: 319
« Odgovori #1 : Rujan 26, 2015, 21:16:55 poslijepodne »
Pozdrav Paloco!  :smil4094cdc20fce7:

Normalno je to da škorpion odbija hranu ukoliko ga se hrani toliko često. Škorpioni imaju jako spor metabolizam i prilagodili su se čuvanju energije te mu hrana nije potrebna toliko često. Dovoljno je da ga svakih 5-6 dana nahraniš sa jednim kukcem. Škorpioni mogu i nekoliko mjeseci, pa čak i godina bez hrane tako da te to ne mora brinuti.

Koliko sam imao prilike vidjeti, tvoji škorpion je ženka. Osnovna razlika između mužjaka i ženke je u veličini tijela. Ženke su krupnije i veće od mužjaka. Postoji razlika u veličini tzv. "krilca" koja se nalaze na donjoj strani škorpiona. Također postoji razlika u veličini bodlje, kod mužjaka je ona puno veća, masivnija i izraženija, a kod ženki puno manja i malo izražena.

Nisam 100% siguran u čemu je problem kod tvojega škorpiona. Možda ne vidiš dobro jer je bodlja vrlo sitna. Pokušaj to fotografirati kako bi bolje mogli vidjeti u čemu je problem. Svakako, postavi fotografije.

I ja imam dva Euscorpius italicusa, mužjaka i ženku. Nabavio sam ih prije 3 mjeseca od jednoga uzgajivača koji se nalazi u Austriji. Prezadovoljan sam sa njima, izrazito su aktivni i agresivni na plijen, a ujedno i jako zanimljivi.

Lijep pozdrav,
Bruno  :smiley: