Tema: Kraljevski piton - python regius  (Posjeta: 58418 )


Offline ivan007

  • Junior član
  • **
  • Postova: 26
« Odgovori #15 : Rujan 17, 2009, 21:53:15 poslijepodne »
da u vezi vlage to sam reko samo kod presvčenja da im treba povecat, teoretski oni se mogu presvuc i na 60% i manje ali malo teze ja sam sad recimo imo slucaj da sam bio na moru i piton se presvlacio ali nije skroz nego mu je ostala koza na glavi i na repu a tam i ostane ovjek ako nema vlage. A kozu s glave je jako tesko skinut. Ja jednostavno nisam mogo gledat kak to ima na glavi i ocima tak da sam jos tjedan dana muku mucio s tim...
a kaj se tice tih 90% to je samo trenutna vlaznost ja recimo u terariju nikak nemrem zadrzat toliki postotak ni kroz 1 dan...nego ej oko 80% i to je vec super na takvoj vlaznosti nikad nisam imo problema s presvlacenjem....
a recimo kod smanjene vlaznosti regiusi imaju bas velikih problema jer se skidaju u krpama, tak da ak nemaju veliku vlaznost u tom trenutku trebaju imat vise grana o koje buju se ceskali da to skinu sa sebe i necu ni rec kakav vam je terarij nakon toga zgleda ko kupusara =)

a ovaj post prije nije nikakav napad nego sam samo napiso moja iskustva o toj zmiji, moja isprika ak je to neko shvatio na krivi nacin

Offline Grix

  • Administrator
  • Faca na forumu
  • *****
  • Postova: 2651
« Odgovori #16 : Rujan 17, 2009, 21:56:00 poslijepodne »
Sve je ok,hvala kaj si podijelio svoja iskustva s nama...

Offline p.luka

  • Senior član
  • ****
  • Postova: 475
« Odgovori #17 : Rujan 18, 2009, 12:59:55 poslijepodne »
jako lijepa zmijica hihi

toncek12

  • Gost
« Odgovori #18 : Rujan 18, 2009, 20:45:28 poslijepodne »
mogu ja sad podijelit svoja iskustva u vezi presvlacenja mojih regiusa  :grin: ovako imam 2 regiusa i kod mene je svaki promijenio oblekicu 5 puta ili 6 nisam siguran sad,ali nije ni bitno,vlaga im je bila svaki put kad su se presvlacili nekih 50-55% to sad od oka govorim,ali možda i manje zato što u ter.cijeli dan svijetli sijalica od 25w znaci od 7 do 19h...ok ljeti drukcije...i treset je suh ko barut,iskusni uzgajivac regiusa tu iz Hr.mi je rekao da vlažim jedno do 2 puta tjedno i to onak malo samo da orosim,znaci nije to neka posebna vlaga...i svaki put kad bi mi se zmije presvukle to bi se odvijalo u njihovoj jazbini(tegli za cvijece),a ne onak da se ona provlaci oko žbunja i granja,trnja i kamenja  :grin: ona to fino elegantno samo napravi dir unutar tegle u kojoj se sakriva,ni da bi van provirila,i ja kad ona to završi za pol sata podignem kutijicu i uzmem tako reci smotani "kondom" ispod nje,ali doslovno kao smotani kondom izgleda...i lijepo uzem i odfrcem  i imam svaku njihovu citavu oblekicu,ni jedna nije strgana ALI NI MALO! kad budem mogao poredat cu ih od najmanje do najvece i slikat...i postavit cu sliku

Offline Grix

  • Administrator
  • Faca na forumu
  • *****
  • Postova: 2651
« Odgovori #19 : Rujan 18, 2009, 20:49:50 poslijepodne »
E o tome ja pričam  :grin: , vlaga ne igra neku posebnu ulogu...  :cool:
Toncek hvala na podijeljenim iskustvima  :wink:

toncek12

  • Gost
« Odgovori #20 : Rujan 18, 2009, 21:14:36 poslijepodne »
ma nema frke...mislim uvjeren sam 100% da im netreba neka posebna vlaga,idealno 1 do 2 put tjedno,i to po malo,reko mi je čovjek koji se bavi samo regiusima a i uvjerio sam se i sam  :wink:

usput evo par slikica moje Štefice,moje druga ljubav :cool:










Offline maya18

  • Global Moderator
  • Faca na forumu
  • *****
  • Postova: 3877
  • Zauvijek dijete :)
« Odgovori #21 : Rujan 19, 2009, 14:06:47 poslijepodne »
Lijepa ti je Štefa! Ima li negdje slika cijelog terarija?

toncek12

  • Gost
« Odgovori #22 : Rujan 19, 2009, 15:01:23 poslijepodne »
trenutno nemam...a nemam fotić...prvom prilikom slikam i stavim tu...

Offline ivan007

  • Junior član
  • **
  • Postova: 26
« Odgovori #23 : Rujan 20, 2009, 03:06:06 prijepodne »
ma sve je relativno, ja ak ne povecam vlagu glava i rep obavezno ostanu to je bilo 2 puta do sad, a inace uvjek povecam....

Marta

  • Gost
« Odgovori #24 : Rujan 21, 2009, 23:22:54 poslijepodne »
Ne mogu vjerovat da sam ovo počela govoriti  :smil42c3e69357e74: Krasna je!! :D

Offline maya18

  • Global Moderator
  • Faca na forumu
  • *****
  • Postova: 3877
  • Zauvijek dijete :)
« Odgovori #25 : Rujan 22, 2009, 09:48:41 prijepodne »
Ne mogu vjerovat da sam ovo počela govoriti  :smil42c3e69357e74: Krasna je!! :D

 :smil433e8f2f55a0c:

toncek12

  • Gost
« Odgovori #26 : Rujan 22, 2009, 14:20:56 poslijepodne »
hehe nego...prava je maza  :angel:  i sad je več velika cura,stvarno se je ubucala i narasla ima prek 2kg oko 2,2kg  :laugh:

Offline maya18

  • Global Moderator
  • Faca na forumu
  • *****
  • Postova: 3877
  • Zauvijek dijete :)
« Odgovori #27 : Rujan 22, 2009, 23:17:41 poslijepodne »
hehe nego...prava je maza  :angel:  i sad je več velika cura,stvarno se je ubucala i narasla ima prek 2kg oko 2,2kg  :laugh:

I naša Tonkica je fino papala prek ljeta, baš se vidi da je narasla. Trebali bi je izvagati sad prije zime i usporedit sa zadnjim mjerama, da vidimo koliko je narasla.  :grin:

Offline maya18

  • Global Moderator
  • Faca na forumu
  • *****
  • Postova: 3877
  • Zauvijek dijete :)
« Odgovori #28 : Rujan 27, 2009, 17:19:50 poslijepodne »
Tonkica će se presvući...  :smil4094ce948f78f:

toncek12

  • Gost
« Odgovori #29 : Rujan 27, 2009, 18:32:37 poslijepodne »
ma pogleć te okice mliječne  :grin:

usput da pitam Maja da li ti je još uvijek cijelo to bilje u nutra,inače kako se penju brzo ga potrgaju... i da li je cijeli dan u kućici? moji regiusi su po cijeli dan u kućicama i opće ne izlaze van dok se ne ugasi svijetlo...nikada je nisam vidio da se kreće po vani dok je upaljeno svijetlo  :embarrassed: